Hafta Sonu Güveci |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hafta Sonu GüveciMalzemeler : * 300 grkuzu eti * 1 kase mantar * 1 kase sarı biber * 2 soğan * 1 baş sarımsak * 1 kgpatlıcan * yarım kgdomates * 1 çorba ktane sumak * zeytinyağı * tuz Hazırlanışı : Güvecin zeminine küp doğranmış kuzu etini alın Üzerine iri doğranmış soğanı ve sarımsağı alın Mantarları da ikiye bölüp dizinDaha sonra pişme sırasına göre biberleri ve doğranmış patlıcanları da ekleyin En üste kolay pişecek olan domatesleri de doğrayarak ilave edin Tuzunu ve sumağını ekleyerek güvecin ağzını önce yağlı kağıtla sonra folyo ile kapatarak ocağa pişmeye alın |
|