Brüksel Lahanalı Bonfile |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Brüksel Lahanalı BonfileMalzemeler: 700 gr Brüksel Lahanası 3 Su Bardağı Et Suyu 125 gr İrmik 4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 1 Soğan 1 Çorba Kaşığı Margarin 1 Defne Yaprağı 200 gr Süt Kreması Tuz, Karabiber 4 Bonfile Hazırlanışı: 2 su bardağı et suyunu bir tencerede kaynatın İrmiği ilave edip pişirin Büyük bir tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp ateşten alın ve irmikli karışımı içine dökün Soğumasını bekleyin Bu arada soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın Bir tavada margarini eritip soğanı kavurun Brüksel lahanası ve defne yaprağını ilave edip kavurmaya devam edin Kalan et suyunu ve süt kremasını ekleyin10 dakika kadar pişirip tuz ve karabiberle tatlandırın İrmikli karışımı kareler halinde kesip tavadan alın Bir diğer tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp irmikli kareleri kızartın Soğumayacak şekilde bekletin Bonfileleri tuz ve karabiberle ovun Bir tavada kalan yağı kızdırıp bonfileleri kızartın Bonfileleri, Brüksel lahanası ve irmik eşliğinde servis yapın |
|