![]() |
Bademli Peynirli Kuzu Yahnisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Peynirli Kuzu YahnisiBademli Peynirli Kuzu Yahnisi Tarifi - Bademli Peynirli Kuzu Yahnisi Nasıl Yapılır - Bademli Peynirli Kuzu Yahnisi Malzemeleri Bademli Peynirli Kuzu Yahnisi 1250 gr yağsız kuzu eti (5 cm boyutlarmda kuşbaşı doğranmış) 250 gr arpacık soğanı (kabukları soyulmuş) 1/2 su bardağı zeytinyağı 1 kg küçük taze patates (kazınıp her biri ortalarından ikiye bölünmüş) 500 gr domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılarak kabaca doğranmış) 125 gr domates salçası 3/4 su bardağı et suyu 2 çorba kaşığı sirke 2 tatlı kaşığı tuz 3 defne yaprağı 1 çorba kaşığı limon suyu 100 gr (1/2 su bardağı) badem (zarları soyulmuş) 175 gr beyaz peynir Küçük bir tencerede domates, domates salçası, et suyu, sirke ve tuzu, sık sık karıştırarak kaynatınız ![]() ![]() Büyük ve derin bir tavada zeytinyağı kızdırıp etleri koyunuz ![]() ![]() ![]() Tavaya soğan ve patatesleri koyup, arasıra karıştırarak 8 dakika, soğanlar hafifçe pembeleşene kadar kavurunuz ![]() Soğanlar pembeleşince etleri, sonra da hazırladığınız domates sosunu tavaya koyunuz ![]() ![]() ![]() Limon suyu ve bademleri katıp, üstüne beyaz peyniri ufalayınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, yahniyi ısıtılmış bir servis tabağına boşaltarak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|