Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biftek, macar, rulosu, usulü

Macar Usulü Biftek Rulosu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Macar Usulü Biftek Rulosu



Biftek nasıl pişirilir - biftek tarifi - biftek rulosu nasıl yapılır - biftek pişirme



Malzemeler


4 ince dilim buttan biftek, sığır fileto veya kanadından alınmış parça

8-9 mantar

1 diş soyulmuş ve ezilmiş sarımsak

1 çay kaşığı maydanoz

1/4 çay kaşığı kekik, tuz, karabiber

2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 defne yaprağı

1/4 çay kaşığı kırmızı biber

1-2 yemek kaşığı soğuk su

1/4 yemek kaşığı mısır nişastası

4 dilim beyaz ekmek

1-2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin


Tarifi


Biftek parçalarını et malası ile dövün veya kasabınıza dövdürün Mantarları temizleyin, bağlarıyla saplarını ayırın Sapları doğrayın, bağları bir yana ayırın Orta boy bir kaseye, mantar saplarını, sarımsağı, kırmızı biberi, tuz ve karabiberi koyun, iyice karıştırın


Sos karışımının dörtte birini her bir biftek parçasının üstüne yayın; her birinin içini doldurarak rulo yapın Her birine bir kürdan saplayın Doldurulmuş biftek rulolarını her tarafı kahverengileşecek şekilde, düdüklü tencerede, orta ateşte ve kızgın sıvı yağda kızartın Geri kalan yağı süzün, Tahta kaşıkla yüzeye yapışmış yiyecek parçalarını temizleyin Defne yaprağı ile kekiği ilave edin


Kapağı kapatın ve basınç ayarını 2'ye getirin ve buhar çıktıktan sonra 30 dakika pişirin Buharı serbest bırakın Biftek rulolarını çıkarın; üstünü kapatarak sıcak kalmasını sağlayın Soğuk su ve mısır nişastasını karıştırın Pişirme suyuna karıştırarak ilave edin


Ağır ateşte, sürekli karıştırarak, hafifçe koyulaşıncaya kadar pişirin Orta boy kızartma tavasında, orta derece ısıda, erimiş tereyağında ekmek dilimlerini hafifçe kahverengileşinceye kadar kızartın; dilimleri çapraz olarak ikiye kesin Her tabağa 2 dilim koyun


Biftek rulolarındaki kürdanları çıkarın Her tabağa, üçgen tost dilimlerinin üzerine bir rulo koyun Sosu kaşıkla alarak her parçanın üzerine dökün ve 2 adet mantar başı ve doğranmış maydanozla süsleyin


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.