![]() |
Macar Usulü Biftek Rulosu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Macar Usulü Biftek RulosuBiftek nasıl pişirilir - biftek tarifi - biftek rulosu nasıl yapılır - biftek pişirme Malzemeler 4 ince dilim buttan biftek, sığır fileto veya kanadından alınmış parça 8-9 mantar 1 diş soyulmuş ve ezilmiş sarımsak 1 çay kaşığı maydanoz 1/4 çay kaşığı kekik, tuz, karabiber 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 defne yaprağı 1/4 çay kaşığı kırmızı biber 1-2 yemek kaşığı soğuk su 1/4 yemek kaşığı mısır nişastası 4 dilim beyaz ekmek 1-2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin ![]() Tarifi Biftek parçalarını et malası ile dövün veya kasabınıza dövdürün ![]() ![]() ![]() ![]() Sos karışımının dörtte birini her bir biftek parçasının üstüne yayın; her birinin içini doldurarak rulo yapın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kapağı kapatın ve basınç ayarını 2'ye getirin ve buhar çıktıktan sonra 30 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ağır ateşte, sürekli karıştırarak, hafifçe koyulaşıncaya kadar pişirin ![]() ![]() ![]() Biftek rulolarındaki kürdanları çıkarın ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|