Çoban Payı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çoban PayıÇoban Payı, et yemekleri Malzemeler • 75 g (5 çorba k)margarin yada tereyağ • 125 g (1 orta boy) soğan (ince kıyılmış) • 700 g koyun kıyması • 200 ml (4/5 su bardağı) et suyu • 3 yumurtanın sarısı • 700 g patates püresi Tarif Ön hazırlık olarak et suyunu küçük bir kapta bir taşım kaynatıp, kabı ateşten alın 45 g (3 çorba kaşığı) margarini bir tencerede orta ateşte eritin Yağ kızınca soğanı ilave edip, fazla renk almadan sote edin Kıymayı katıp, sık sık karıştırarak, birkaç dakika kavurun Sıcak olarak et suyunu ilave edin Bir taşım kaynatın Tenceredeki malzemeyi ağır ateşte 10 dakika pişirin Derince bir fırın kabına pişmiş soğanlı kıymayı yayın Yumurta sarılarını püreye katıp, karıştınn Bu püreyi , kıymanın üzerine, kıymalı harcı tamamen örtecek biçimde yayın Üzerine fırçayla kalan 2 çorba kaşığı eritilmiş yağı sürün Fırın kabını önceden 200° C`ye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, pürenin üzeri iyice kızarıncaya ve yer yer kahverengi lekelerle bezenmiş altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin Kabı fırından alın Çoban Payı`nı üçgen parçalar halinde kesip, sıcak olarak servis yapın |
|