![]() |
Zırbaç - Osmanlı Mutfağından |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zırbaç - Osmanlı Mutfağındanosmanlı yemekleri - osmanlı et yemekleri ![]() ZIRBAÇ ( 5 kişilik ) Malzemeler : 10 koyun ve keçi paçası 10 diş sarımsak 1 gr ![]() 2 1/2 çorba kaşığı sirke 8 dövülmemiş karabiber Hazırlanışı : Paçaları iyice yıkayıp temizleyin ve ateşte üzerlerindeki kılları alazlayın ![]() ![]() Ayıklanmış paçaları zerde ile tekrar tencereye koyun ve bir sefer kaynatın ![]() ![]() ![]() Sıcakken kaplara boşaltılıp soğumaya bırakın ![]() ![]() NOT: Zırbaç ateşten indirildikten sonra sıcak da servis yapılabilir fakat soğuk zırbaçın görünümü çok daha iştah açıcıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|