Çömlekte Et Yemeği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çömlekte Et YemeğiÇömlekte Et Yemeği nasil yapilir - Çömlekte Et Yemeği tarifi ![]() Malzemeler • 1,5 kg kemikli dana eti• 1 büyük baş soğan veya arpacık soğan • 1 baş sarımsak • 2 çorba kaşığı sirke • Tuz, karabiber, kimyon Tarif Kapaklı bir çömleğin içine etler yerleştirilir Üzerine dilimlenmiş soğan ve kabuklu sarımsak dişlere ayrılıp etlerin arasına sokuşturulur Tuz, karabiber, kimyon serpip, sirke ilave edilir![]() Çömleğin üzeri kapakla sıkıca kapatılır 1/2 su bardağı un ve 3/4 kahve fincanı sudan yapılan hamur ile, çömlekle kapağı arasındaki aralık, buğu çıkaracak hiçbir delik kalmayacak biçimde iyice sıvanır![]() Bu şekilde hazırlanmış çömlek fırında çok hafif ateşte 2-3 saat pişirilir ![]() Piştikten sonra kapağın kenarındaki hamurlar kesilerek temizlenir ve çömlek sofraya götürülerek servis yapılır ![]() |
|
|
|