![]() |
Hollanda Usulü Biftek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hollanda Usulü Bifteksoslu biftek - biftek tarifi - biftek nasıl pişirilir - fırında biftekMalzemeler: 1,5 kg'lık bir biftek 1 tatlı kaşığı tuz 4 çorba kaşığı rafine yağ 2 orta boy soğan (dilimlenmiş) 2 orta boy havuç (soyulmuş ve dilimlenmiş) 2 kereviz sapı (ince dilinmiş) 1 defne yaprağı 1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 6 tane karabiber 1+1/4 su bardağı et suyu Yapılışı: Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız ![]() Eti tuzla ovduktan sonra bir kenara bırakınız ![]() Ateşe dayanıklı büyük bir cam tencere yada güveç içinde yağı orta sıcaklıkta ısıtınız ![]() Eti koyduktan sonra 3 dakika, her tarafı kahverengi olana kadar pişiriniz ![]() ![]() Tencereye soğan, havuç ve kerevizi koyduktan sonra 8 dakika, sebzeler hafifçe renklenene kadar ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etin piştiği suyu küçük bir tencereye süzünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanan sosu bifteğin üzerine döktükten sonra, servis ediniz ![]() Not: Bütün yada dilimler halinde servis edilen Hollanda usulü biftek, ekonomik bir Hollanda yemeğidir ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|