![]() |
Şalgamlı Enginarlı Sığır Bonfile |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şalgamlı Enginarlı Sığır BonfileŞalgamlı Enginarlı Sığır Bonfile Tarifi - Şalgamlı Enginarlı Sığır Bonfile Nasıl Yapılır - Şalgamlı Enginarlı Sığır Bonfile Malzemeleri Şalgamlı Enginarlı Sığır Bonfile 500 g sığır bonfilesi (bütün yağları temizlendikten sonra, 5 cm uzunluğunda şeritler halinde kesilmiş) 1 1/4 su bardağı tuzsuz esmer et suyu (ya da tuzsuz tavuk suyu) 1 küçük soğan (ince doğranmış) 1 şalgam (yaklaşık 250 g, kabuğu soyulup, 4'e bölündükten sonra, 5 mm kalınlığında dilimlenmiş) 350 g enginar göbeği (soyulup temizlendikten sonra, her biri 5 mm kalınlığında dilimlenmiş) 2 tatlı kaşığı tarhun 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı mısır nişastası (1 çorba kaşığı suyla karıştırılmış) 1 tatlı kaşığı sirke Bir tencereye et (ya da tavuk) suyunu ve soğanları koyup, tencereye delikli buğulama kabı yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, buğulama kabındaki sebzeleri, bir tabağa aktarın (tencerede kalan et suyu ve soğanları atmayın) ![]() Bonfile şeritlerinin üstüne tuzu ve karabiberi serpin ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, bonfile şeritlerini bir tabağa aktararak, sıcak kalmalarını sağlayın ![]() Tavayı kâğıt mutfak havlusuyla temizleyip, kalan ayçiçek yağını koyarak, yeniden harlı ateşe oturtun ![]() ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, et - sebze karışımını delikli kaşıkla bir servis tabağına aktarın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|