Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bonfile, enginarlı, sığır, şalgamlı

Şalgamlı Enginarlı Sığır Bonfile

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şalgamlı Enginarlı Sığır Bonfile



Şalgamlı Enginarlı Sığır Bonfile Tarifi - Şalgamlı Enginarlı Sığır Bonfile Nasıl Yapılır - Şalgamlı Enginarlı Sığır Bonfile Malzemeleri
Şalgamlı Enginarlı Sığır Bonfile


500 g sığır bonfilesi (bütün yağları temizlendikten sonra, 5 cm uzunluğunda şeritler halinde kesilmiş)

1 1/4 su bardağı tuzsuz esmer et suyu (ya da tuzsuz tavuk suyu)

1 küçük soğan (ince doğranmış)

1 şalgam (yaklaşık 250 g, kabuğu soyulup, 4'e bölündükten sonra, 5 mm kalınlığında dilimlenmiş)

350 g enginar göbeği (soyulup temizlendikten sonra, her biri 5 mm kalınlığında dilimlenmiş)

2 tatlı kaşığı tarhun

1/4 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

1 çorba kaşığı ayçiçek yağı

1 diş sarımsak (ince kıyılmış)

1 çorba kaşığı mısır nişastası (1 çorba kaşığı suyla karıştırılmış)

1 tatlı kaşığı sirke


Bir tencereye et (ya da tavuk) suyunu ve soğanları koyup, tencereye delikli buğulama kabı yerleştirin Sonra tencereyi orta ateşe oturtup, et suyunu ısınmaya bırakın Şalgamları ve enginar göbeklerini 2 ayrı kâseye koyup, üstlerine tarhunu serperek iyice karıştırın Tenceredeki et suyu tıkırdamaya başlayınca, şalgamları buğula- , ma kabına koyup, 2 dakika buharda pişirin Enginar göbeği parçalarını ekleyip, yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) buharda pişirin

Tencereyi ateşten alıp, buğulama kabındaki sebzeleri, bir tabağa aktarın (tencerede kalan et suyu ve soğanları atmayın)

Bonfile şeritlerinin üstüne tuzu ve karabiberi serpin Kalın dipli bir tavaya çiçekyağının yarısını koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın Yağ kızınca bonfile şeritlerini koyup, yapışmamaları için sürekli karıştırarak, 2 dakika sote edin

Tavayı ateşten alıp, bonfile şeritlerini bir tabağa aktararak, sıcak kalmalarını sağlayın

Tavayı kâğıt mutfak havlusuyla temizleyip, kalan ayçiçek yağını koyarak, yeniden harlı ateşe oturtun Yağ kızınca sarımsakları ve buharda pişmiş sebzeleri koyup, sürekli karıştırarak, 3 dakika pişirin Tabaktaki bonfile şeritlerini ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, karışımı bir tahta kaşıkla tavanın bir kenarına toplayarak, açılan boşluğa tenceredeki soğanlı et suyunu boşaltın ve tıkırdamaya bırakın Bir kâsede sirke ile mısır nişastasını çırpıp, et suyu tıkırdamaya başlayınca tavaya ekleyerek, koyuca bir sos kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) pişirin

Tavayı ateşten alıp, et - sebze karışımını delikli kaşıkla bir servis tabağına aktarın Sosu bir kâseye boşaltıp, yemeği yanında sosuyla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.