![]() |
Elbasan Tava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elbasan TavaElbasan Tava nasıl yapılı - Elbasan Tava tarifi - et yemekleri ![]() Malzemeler : [Elbasan Tava] * 750 gr Kuzu eti ( Kemiksiz ) * 3 Çorba kaşığı margarin * 2 Orta boy soğan * 6 Su bardağı süzme yoğurt * 6 Su bardağı su, * 1/2 Su bardağı un * 3 Yumurtanın sarısı * Tuz Hazırlanışı: * Margarinimizi bir derince bir tencereye alırız ![]() * Yağ kızdıktan sonra etlerimizi tavaya ilave ederiz ![]() * Etlerimizi birkaç defa tavada altlı üstlü kızarıncaya kadar çeviririz ![]() * Soğanlarımızı iri dişe gelir şekilde doğradıktan sonra, etlere ilave edip birkaç defa çeviririz ![]() * Soğanların kızarmasına fırsat vermeden etlere ve soğana tuzunu ve suyu ekleyip, bir buçuk saat gibi uzun bir süre kısık ateşte pişmeye bırakırız ![]() ![]() * Diğer tarafta yemeğimizin ikinci aşaması için yoğurt ve unumuzu bir kapta iyice karıştırırız ![]() * 2 - 2 ![]() ![]() ![]() ![]() * Yumurtalarımızı ayrı bir kapta iyice çırpıp, kesilmesine müsade etmeden bu karışıma yedirerek ilave ederiz ![]() * Bu hazırladığımız sosumuzu, fırın tepsisine aldığımız etlerimizin üzerine sıcak sıcak dökeriz ![]() * Önceden ısıtılmış orta sıcaklıkta bir fırında 10-15 dakika kadar fırınlayıp, sıcak servis yaparız ![]() |
![]() |
![]() |
|