Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biftek, yoğurtlu

Yoğurtlu Biftek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Biftek



biftek tarifleri - yoğurtlu biftek tarifi
Yoğurtlu biftek malzemeleri (4 kişilik)


* 40 gram salatalık turşusu

* 5-6 kaşık yoğurt

* Yarım kaşık ince kıyılmış maydanoz

* Tuz

* Yaklaşık yarım santimetre kalınlığında dilimlenmiş 400-500 gram dana bifteği

Yoğurtlu biftek tarifi


1 Turşuları ince ince kıyın ya da rendeleyin Yoğurdu bir kaseye koyun İçine turşuyu ve maydanozu koyup karıştırın Turşu zaten tuzlu olduğundan ayrıca tuza gerek olmayabilir

2 Geniş bir yağsız tavayı ateşe oturtun İçine beyaz bir kağıt serin ve ocağınızı yüksek ateşte yakın

3 Tavayla temas ettiği noktalarda kağıdın rengi koyulaşmaya başlayınca, kağıdı çıkartın ve etleri yerleştirin

4 Etlerin her iki tarafını da hızlı ateşte kızartın Etler kızardıkça başka bir tabağa alın ve kasenin içinde beklettiğiniz sosu üzerine yayarak servis yapın


Öneriler : Tava yerine ızgarada da yapabilirsiniz Ya da yağsız tava yerine normal bir tava kullanıp çok az zeytinyağı ekleyerek kızartabilirsiniz İsteğinize göre sıcak ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz Maydanoz yerine taze nane de kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.