![]() |
Soğanlı Fırın Biftek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soğanlı Fırın Biftekbiftek tarifi - fırında biftek - tavuk suyu ile biftek nasıl yapılır - kerevizli biftek Malzemeler 850 g sığır eti (tercihen buttan; bütün yağları alınıp, 6 biftek halinde kesilmiş) 2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 2 iri soğan (ince doğranmış) 2 havuç (kazınıp, kalın çubuklar halinde kesilmiş) 1 kereviz sapı (doğranmış) 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 4 su bardağı tuzsuz esmer et suyu ya da tuzsuz tavuk suyu Tarifi Önce fırınınızı 170 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı işlemleri yarım bardak et sut suyu ile 2 defa yineleyip ![]() Soğanlar bütün et suyunu çekince havuçlar, kereviz sapı parçaları, tuz, karabiber ve kalan et ya da tavuk suyunu ekleyip, üstlerine biftek dilimlerini dizin ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|