Tane Biberli Bonfile Dilimleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tane Biberli Bonfile DilimleriBiberli Bonfile Nasıl Yapılır - Bonfile Tarifi - Bonfile Nasıl Pişirilir Malzeme: 500 gram bonfile 2 adet soğan 2 diş sarımsak 30 gram taze zencefil 1 adet kırmızı biber 1 adet sarı biber 1 adet yeşil biber 2 çorba kaşığı pirinç sirkesi 1 çorba kaşığı susam yağı 1 çorba kaşığı soya sosu 2 çay kaşığı esmer şeker 2 çorba kaşığı ezilmiş tane yeşil biber Yapılışı: Bonfileyi çok ince olarak dilimleyin Soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı ezin Zencefili ince ince doğrayın, biberleri uzunlamasına ince olarak doğrayın Hepsini bir kapta karıştırın![]() Pirinç sirkesini, susam yağını, soya sosunu, istiridye sosunu ve şekeri ilave edin ve iyice karıştırın Üzerini taze çekilmiş yeşilbiber ile kaplayın Buzdolabında 2 saat bekletin![]() Yapışmaz yüzeyli tavaya çok az zeytinyağı alıp kızdırın Tüm malzemeyi tavada pişirdikten sonra servis yapın![]() alıntı |
|
|
|