![]() |
Patates Püresi Yatağında Soslu Et |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patates Püresi Yatağında Soslu EtPatates Püresi Yatağında Soslu Et tarifi - Patates Püresi Yatağında Soslu Et yapilisi ![]() Malzemeler: Dana eti (dondurucuda hazır yoksa salçalı pişeceği için biftek almanızı öneririm) 1 Adet soğan (boyutunu kullanacağınız etin miktarına göre ayarlayın) Salça Sarmısak Karabiber, biberiye, kekik, kırmızı biber, kimyon, yenibahar, tuz Tereyağı (soğanı kavurmaya yetecek kadar) Sıcak su Hazır patates püresi (servis için) Hazırlanışı: Etlerinizi jülyen doğrayın ![]() Salçayı bir miktar sıcak suda eritin ve istediğiniz baharatlarla sarmısakları da ekleyip iyice karıştırın ![]() Jülyen (ince ve uzun) doğradığınız etleri bu sosla karıştırın ve vaktiniz varsa biraz bekletin ![]() Vaktiniz yoksa hazırladığınız sosu tencereye alın ve pişmesine yetecek kadar su ekleyin ![]() Kaynayıncaya kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Suyunu çektikce sıcak su ekleyebilirsiniz ![]() Yaklaşık 20-30 dk ![]() ![]() Tabağa yaydığınız patates püresinin üzerine koyarak sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|