Oktay Usta Kaburgalı Güveç |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Oktay Usta Kaburgalı GüveçKaburgalı Güveç Tarifi - Kaburgalı Güveç Yapılışı - Kaburgalı Güveç Nasıl Yapılır - Kaburgalı Güveç Malzemeleri Malzemeler: 750 Gr Kuzu Kaburga 4 Patates 2 Su B Bezelye 1 Kase Domates Kurusu 2 Soğan 3 Diş Sarımsak 1 Kase Biber Sos 1 Çorba K Biber Salçası Tuz Su Tane Karabiber Biberiye Hazırlanışı: Güveç kabını ocağın üzerine alıyoruz Sıvıyağ döküyoruz Doğranmış kuzu kaburgaları ekleyip kızartıyoruz Kuru domatesin yarısını üzerine koyuyoruz Bezelyeleri döküyoruz Biberiye yaprakları katıyoruz Soyulmuş patatesi doğrayıp üzerine yerleştiriyoruz Kuru domatesin diğer yarısını üzerine döküyoruz Biber sosu en üste koyuyoruz Biber salçasını sulandırıp döküyoruz Tuz ve tane karabiber katıyoruz En üste biberiye yaprakları koyuyoruz Üzerine yarısını geçmeyecek kadar sıcak su döküyoruz Üzerini önce yağlı kağıt ardından folyo ile kapatıyoruz Ocakta biraz pişirip ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyup pişirmeye devam ediyoruz Fırından çıktıktan sonra folyo ve yağlı kağıtı çıkartıp servis ediyoruz |
|