![]() |
Biryan Kapama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biryan KapamaBiryan Kapama Tarifi - Biryan Kapama Yapılışı - Biryan Kapama Nasıl Yapılır - Biryan Kapama Malzemeleri 1 kg kemikli parça kuzu eti 4 çay kaşığı kuru dağ kekiği 1 adet orta boy kuru soğan 2 su bardağı pirinç 30 gr tereyağı 2 adet orta boy kuru soğan (pilav için) 1 yemek kaşığı domates salçası 1/2 yemek kaşığı acı biber salçası 4 su bardağı sıcak et suyu 2 çay kaşığı kuru nane 1/2 demet maydanoz 2 çay kaşığı tuz, karabiber Kemikli parça etleri biraz tuz koyduğunuz 6 su bardağı suda pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereden süzerek çıkardığınız etlerin üzerine kuru kekiği ve yemeklik incecik doğradığınız soğanı ekleyip karıştırın ![]() Pilavı yapmak için; yemeklik incecik doğradığınız soğanları ve yağı tencereye aktarın ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer taraftan, sıcak suyla yıkayıp süzdüğünüz pirinci bir fırın tepsisine yayın ve üzerine hazırladığınız soğanlı karışımı ekleyerek iyice harmanlayın ![]() Pirinçli karışımın üzerini kaşıkla düzeltin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: özellikle Boşnak vatandaşlarımız bayram sabahları bu yemeği yaparlar ![]() ![]() ![]() Sahrap Soysal |
![]() |
![]() |
|