Düdüklüde Kuzu Kapama |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Düdüklüde Kuzu KapamaDüdüklüde Kuzu Kapama Tarifi - Düdüklüde Kuzu Kapama Yapılışı - Düdüklüde Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Düdüklüde Kuzu Kapama Malzemeleri 900 gram kuzu eti 80 gram tereyağı, ya da margarin (4 çorba kaşığı) 80 gram kuru soğan (1 orta) 2 küçük demet pazı 3 adet yeşil salata 12 adet yeşil soğan 60 gram havuç (1 orta) 1 kahve fincanı su 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 demet dereotu 1/2 kahve fincanı un (istendiği takdirde) Tuz 1 Düdüklü tencereye; yıkanmış ve küçükçe doğranmış 12 adet yeşil soğan, 2 demet pazı, yaprak yaprak koparılmış 3 demet yeşil salata, kazınmış ve yarımşar parmak boyunda kesilmiş 1 orta havuç, 8 parçaya bölünmüş bir kuru soğan, 1 kahve fincanı su, 1 tatlı kaşığı tuz ile yumurta büyüklüğünde parçalara doğranmış 900 gram böbrek yatağı, pirzola, ya da kol taraflarından kuzu eti koyarak ,düdüklü tencerenin kapağını kapatmalıdır 2 Sonra tencereyi çok kuvvetli ateşe oturtarak, üstündeki düdük yukarıya doğru oynayıp da bol buhar ve ıslık gibi sesler çıkarmaya başladıktan sonra hesap edilmek üzere, eti, yarıya kadar azaltılmış ateşte 35 - 45 dakika pişirmeli ve ateşten alarak, buharını boşalttıktan sonra kapağını açmalı ve tencereye; kıyılmış 1 demet dereotu ile, istenirse 1 kahve fincanı su içinde erimiş yarım kahve fincanı un koyarak kapaksız bir taşım daha kaynatmah ve servis yapmalıdır Not: Süt kuzuları 35 dakika, mayıs kuzuları ise 45 dakika pişirmelidir |
|