![]() |
Sığır Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sığır Sarmasısığır etinden sarma tarifi - marinatlı sığır sarması - israil usulü sığır sarmasıMalzemeler: 1,5 kg sığır nuarı ya da döşü 3/4 su bardağı sirke 2 defne yaprağı 6 tane-karabiber (dövülmüş) 3 yaprak adaçayı 1+1/2 tatlı kaşığı tuz 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 büyük soğan (ince doğranıp halkalara ayrılmış) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 3 çorba kaşığı kereviz rendesi 1 küçük şalgam (kabuğu soyulup, kabaca doğranmış) 3/4 su bardağı et suyu Yapılışı: Eti 500'er gr'lik 3 eşit parçaya kesip, her parçayı ince dövünüz ![]() ![]() Rulo eti büyük ve derin bir kaseye koyup, üstüne sirkeyi dökünüz ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük bir tencerede tereyağı ve zeytinyağı orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() ![]() Soğan, sarımsak, kereviz rendesi ve şalgamı tencereye koyup 5-6 dakika, arasıra karıştırarak, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz ![]() ![]() Ateşi yükseltip pişme suyunu kaynatınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, eti ve sebzeleri bir delikli kepçeyle, ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|