![]() |
Bamyalı Kuzu Yahnisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bamyalı Kuzu Yahnisibamyalı yahni nasıl yapılır - bamyalı kuzu yahnisinin tarifi - fransız mutfağı kuzu yahnisiMalzemeler: 1 kg kuzu eti (kuşbaşı doğranmış) 500 gr bamya (temizlenmiş) 1 tatlı kaşığı tuz 60 gr (1/2 su bardağı) un 1 diş sarımsak (kabuğu soyulup ortadan ikiye kesilmiş) 100 gr (1/2 su bardağı) rafine yağ 3 orta büyüklükte soğan (ince halkalara doğranmış) 3 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 3 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış) 1 su bardağı et suyu 125 gr (1/2 su bardağı) krema 1 su bardağı domates suyu 1+1/2 çay kaşığı kekik Tarifi: Bamyaları tuz ile ovup, oda sıcaklığında bir saat bekletiniz ![]() Etleri una bulayıp, fazla unlarını silkeleyerek bir kenarda saklayınız ![]() ![]() Tencerede rafine yağı ısıtınız ![]() ![]() ![]() Bamyayı, maydanozu, taze soğanı ve şarabı ekleyip, arasıra karıştırarak kaynatınız ![]() ![]() Bu arada küçük bir kasede kremayı çırpıp yavaş yavaş tencereye ekleyerek, 20 dakika daha pişiriniz ![]() Fırınınızı orta sıcaklığa getirip (170 C) ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|