Bamyalı Kuzu Yahnisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bamyalı Kuzu Yahnisibamyalı yahni nasıl yapılır - bamyalı kuzu yahnisinin tarifi - fransız mutfağı kuzu yahnisiMalzemeler: 1 kg kuzu eti (kuşbaşı doğranmış) 500 gr bamya (temizlenmiş) 1 tatlı kaşığı tuz 60 gr (1/2 su bardağı) un 1 diş sarımsak (kabuğu soyulup ortadan ikiye kesilmiş) 100 gr (1/2 su bardağı) rafine yağ 3 orta büyüklükte soğan (ince halkalara doğranmış) 3 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 3 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış) 1 su bardağı et suyu 125 gr (1/2 su bardağı) krema 1 su bardağı domates suyu 1+1/2 çay kaşığı kekik Tarifi: Bamyaları tuz ile ovup, oda sıcaklığında bir saat bekletiniz ![]() Etleri una bulayıp, fazla unlarını silkeleyerek bir kenarda saklayınız Bir tencerenin içini sarımsakla ovup, kalan sarımsakları atınız![]() Tencerede rafine yağı ısıtınız Yağ kızınca içine soğanları atıp 5-7 dakika, arasıra karıştırarak, iyice yumuşayana kadar pişiriniz Sonra kuşbaşı etleri koyup, karıştırarak 8-10 dakika, etler kavrulana kadar pişiriniz![]() Bamyayı, maydanozu, taze soğanı ve şarabı ekleyip, arasıra karıştırarak kaynatınız Kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte 15 dakika pişiriniz![]() Bu arada küçük bir kasede kremayı çırpıp yavaş yavaş tencereye ekleyerek, 20 dakika daha pişiriniz ![]() Fırınınızı orta sıcaklığa getirip (170 C) ısıtınız Tencereyi ateşten alıp, domates suyunu ve kekiği ekleyerek iyice karıştırınız Tencerenin kapağını yeniden kapatıp fırına yerleştiriniz 30-45 dakika, etler yumuşayana kadar pişiriniz Tencereyi fırından çıkarıp, yemeğinizi bir servis tabağına aktararak servis ediniz![]() alıntı |
|
|
|