![]() |
Tas Kapama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tas KapamaTas Kapama Tarifi - Tas Kapama Yapılışı - Tas Kapama Nasıl Yapılır - Tas Kapama Malzemeleri Malzeme listesi : 1 kg kuzu kuşbaşı eti, 15-20 adet arpacık soğan (Veya 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan ![]() ![]() Yapılışı : 2su bardağı pirinci tuzlu sıcak suda 40- 50 dakika bekletin ![]() ![]() Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi serpin ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsi ya da tencerenin içine 8 su bardağı su koyup tuzu atın ve kısık ateşte, en az 1 saat, et iyice yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Pirinç piştiğinde ortadaki tencere ya da tası alın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|