Sığır Kapama |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sığır KapamaSığır Kapama Tarifi - Sığır Kapama Yapılışı - Sığır Kapama Nasıl Yapılır - Sığır Kapama Malzemeleri 4 parça (1/2 kg) kol kürek tarafından sığır eti 2 parça ilikli sığır kemiği 5 adet havuç Yeterince tuz, karabiber, defne yaprağı ve kekik 3 orta boy soğan YAPILIŞI: Kasabınızdan, sinir ve yağlarını iyice temizleterek, kol kürek tarafından etinizi satın alınız Dört parçaya böldürünüz Havuçları kazıyıp, yıkayıp halka halka kesiniz Soğanları temizleyip ikiye bölünüz Büyükse dörde bölün Fırına girecek bir tencereye, yıkadığınız kemikleri ve soğanları koyup orta hararette 10 dakika ısıtınız Tencereyi fırından çıkarıp kızgın ateşte kemik ve soğanları bir süre döndürünüz Kemikler ve soğanlar sararınca ateşten çekiniz Etleri bir tencerede hafif kavurunuz Her tarafı eşit kavrulan etinizi kemiklerin bulunduğu tencereye koyunuz Üzerine, havuçları, kekiği, defne yapraklarını, tuzunu biberini ekleyiniz 2 bardak su ilave ederek, tencerenin kapağını kapatıp, sıcak fırına sürünüz 2 saat kadar pişiriniz Servis yaparken üzerini ince kıyılmış maydanozlar ile süsleyiniz |
|