Milföyde Pirzola Tarifi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföyde Pirzola Tarifipirzola terbiyesi - milföy pirzola Malzemeler - 5 yaprak milföy - 5 adet pirzola SOSU İÇİN - 1 çorba kaşığı domates salçası - 1 çorba kaşığı biber salçası - 3 çorba kaşığı su - karabiber ÜZERİ İÇİN - 4 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi - 1 adet yumurta sarısı Hazırlanışı Soso için gereken malzemeleri bir kabda karıştırıp pirzolalara sürünPirzolaları milföy hamuruna sarın,üzerine yumurta sarısı ve kaşar rendesi sürün,fırına verin diğer tarif 6 adet pirzola 3 milföy hamuru 2 çorba kaşığı kaşar peyniri 1 yumurta sarısı 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı salça Tuz Öncelikle pirzolaları teflon tavada kendi yağıyla çevirerek kızartın 1 çorba kaşığı salçayı sulandırın Tuz, kekik ve karabiberi salçaya ilave edin Kızarttığınız pirzolaları bu karışıma bulayın Milföy hamurlarını üçgen biçimde kesin Pirzolaları hamurların ortasına koyup, yanlarını içe doğru katlayın Daha güzel görünmesi için pirzolanın kemiğine alimünyum folyo sarın İki parmağınızla bastırarak sıkışmasını sağlayın Milföy-lerin üzerine yumurta sarısı sürüp, tepsiye dizin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirip, servis yapın |
|