Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelyeli, eti, kuzu

Bezelyeli Kuzu Eti

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Kuzu Eti



Bezelyeli Kuzu Eti tarifi - Bezelyeli Kuzu Eti yapilisi

Malzemesi:

500 gr kuzu eti 2 yemek kaşığı tereyağı

2 adet havuç 1 su bardağı bezelye

Yarım demet dereotu 1 çay fincanı yoğurt

1 çay bardağı un

3 adet yumurta

Karabiber Tuz

Tarifi:

• Yıkayıp süzdüğünüz eti tencereye koyun, üzerine margarin, karabiber, tuz, arpacık soğanı ilave ederek kavurun

• Havuçları halka şeklinde doğrayıp, etin üzerine koyun

• Bezelye ve doğranmış dereotu ekleyip, 2 bardak su ilave edin

• Kısık ateşte pişen eti fırın kabına yerleştirin

• Ayrı bir kapta un, yumurta ve yoğurdu çırpın

• Hazırladığınız sosu etin üstünü kapatacak şekilde dökün

• 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin

• 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.