![]() |
Bezelyeli Kuzu Eti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bezelyeli Kuzu EtiBezelyeli Kuzu Eti tarifi - Bezelyeli Kuzu Eti yapilisi ![]() Malzemesi: 500 gr kuzu eti 2 yemek kaşığı tereyağı 2 adet havuç 1 su bardağı bezelye Yarım demet dereotu 1 çay fincanı yoğurt 1 çay bardağı un 3 adet yumurta Karabiber Tuz Tarifi: • Yıkayıp süzdüğünüz eti tencereye koyun, üzerine margarin, karabiber, tuz, arpacık soğanı ilave ederek kavurun • Havuçları halka şeklinde doğrayıp, etin üzerine koyun • Bezelye ve doğranmış dereotu ekleyip, 2 bardak su ilave edin • Kısık ateşte pişen eti fırın kabına yerleştirin • Ayrı bir kapta un, yumurta ve yoğurdu çırpın • Hazırladığınız sosu etin üstünü kapatacak şekilde dökün • 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin • 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|