![]() |
Terbiyeli Kuzu Bonfile |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terbiyeli Kuzu Bonfilebonfile nasıl pişirilir - terbiyeli bonfile tarifi - bonfile terbiyesi nasıl yapılırMalzemeler Yarım kilo kuzu bonfile 3-4 adet domates 1 yemek kaşığı sıvı yağ Sıcak su (tencerede üzerini geçecek kadar) Terbiyesi için: 1 çay bardağı süt Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı karabiber 1-2 diş sarımsak İsteğe bağlı tuz Hazırlanışı Terbiyesi için malzemeleri karıştırıp bonfileleri içine yatıralım ve en az 3-4 saat buzdolabında ya da serin bir yerde bekletelim (Buzdolabında 1 gece bu sosun içinde beklerse daha lezzetli oluyor) Düdüklü tencerede 1 yemek kaşığı sıvıyağı kızdırıp terbiyelediğimiz bonfileleri alt üst çevirmek suretiyle yarım kızartalım (mühürleyelim) Bonfileler kendini toplayınca üzerine rendelenmiş domatesi ekleyip karıştıralım ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45 dk pişirelim (suyunu çekene kadar) Piştikten sonra isteğe göre yanında pilavla birlikte servis edilebilir ![]() ![]() ![]() Not: Terbiyesi için kullandığımız baharatlar isteğe göre artırılıp azaltıla bilinir ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|