Yahni |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
YahniYahni Tarifi - Yahni Nasıl Yapılır - Yahni Malzemeleri Yahni Malzemeler: • Yarım kg kuzu et • 2 adet soğan • 2 yemek kaşığı salça (1 yemek kaşığı domates olabilir) • 2 yemek kaşığı sıvıyağ, tuz Yapılışı: 1 Eti kuşbaşı doğrayın ve derin bir tencereye ilave edip haşlanmaya bırakın(üzerine biriken köpüğü ara sıra tahta kaşık yardımıyla alın) haşlandıktan sonra süzün(etin suyunu dökmeyin) 2 Soğanları yemeklik doğrayın 3 Ayrı bir tencereye yağı ilave edin ve soğanları kavurun 4 Sonrasında salçayı ilave edip 1-2 dk kavurduktan sonra etleri dökün ve 5-6 dk iyice kavurunTuzunu ayarlayın 5 Son olarak süzülen et suyunu ilave edin ve kısık ateşte kaynayana kadar pişirin(eti haşladığımız için fazla pişirmenize gerek kalmıyor) 6 Sıcak olarak servis yapın Afiyet Olsun Not: Dilerseniz karabiber ve kırmızı pul biber ilave edebilirsinizKeşkek tarifi için buğday keşkeği tıklayın |
|