Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
budu, fırında, kuzusu, süt

Fırında Süt Kuzusu Budu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Süt Kuzusu Budu



Fırında Süt Kuzusu Budu Tarifi - Fırında Süt Kuzusu Budu Nasıl Yapılır - Fırında Süt Kuzusu Budu Malzemeleri


MALZEMELER:

750 gram süt kuzusu budu

1/2 kahve fincanı su

Tuz

PATATES PÜRESİ:

500 gram beyaz patates (4 büyük)

50 gram margarin (2,5 çorba kaşığı)

1 adet bütün yumurta

1 adet yumurta sarısı

1 kahve fincanı gravyer peyniri

Tuz

MORNEY SALÇASI:

35 gram tereyağı ya da margarin (1/2 kahve fincanı)

250 gram süt (1 bardak)

50 gram rende gravyer ya da kaşar peyniri (2 kahve fincanı)

ALTINA:

1 adet forma francalası


YAPILIŞI:


1 Formalık denilen dört köşe ve uzunca bir francalanın kenar kabuklarını, traş edercesine ince kesip çıkardıktan sonra, francalanın sağ tarafından solu yönünden meyilli olarak, yani francalanın sağ kısmı üç parmak yüksekliğinde ve yavaş yavaş alçaltarak, sol kısmı da bir parmak yüksekliğinde olmak üzere meyilli kesmeli, sonra da bu meyilli ekmeği, uzunca bir servis tabağının tam ortasına oturttuktan sonra, bir tarafa bırakmalıdır

2 Sonra bir kuşaneye; soyulmuş 500 gram pürelik beyaz patates ile üstlerini kaplayabilecek kadar su koyduktan sonra patatesler yumuşak bir hal alıncaya kadar haşlamalı, sonra et suyunu süzerek, patatesleri pompres ya da et makinesinden geçirmek suretiyle püre haline getirmeli, sonra da bu püreye; 1 bütün yumurta, 1 yumurta sarısı, sonra da bunları et makinesi ya da pompres denilen âletten geçirmek suretiyle patatesleri püre haline getirmeli ve bu püreye 1 bütün yumurta, 1 yumurta sarısı ve iki buçuk çorba kaşığı margarin ya da tereyağı, 1 kahve fincanı rende kaşar ya da gravyer peyniri ile 1 tatlı kaşığı da tuz ilâve ederek, iyice karıştırmak suretiyle hepsini birbirleriyle yedirmeli, sonra bu püreyi bir sıkma torbasına koyarak, meyilli ekmeği yerleştirmiş olduğumuz tabağın etrafına kordon şeklinde püre patates sıkmak suretiyle tabağın kenarlarını püre ile süslemeli ve bir tarafa ayırmalıdır

3 Diğer taraftan, usulüne göre, içinin kemiği çıkarılmış ya da kasaba çıkartılmış aşağı yukarı 750 gram ağırlığındaki bir süt kuzusu budunu iple sıkıca bağladıktan sonra kenarlı küçük bir tepsiye koymalı, üstüne de yarım kahve fincanı su ilâve ederek, her iki tarafı iyice kızarıp da pişinceye kadar ısısı üstten verilmiş kızgınca bir fırında aşağı yukarı 45-60 dakika pişirmeli (Budu çok fazla pişirmemelidir Aksi halde kesilmez, dağılır) Fırından alarak ve üstündeki ipleri keserek çıkarmalı, dilimlere kestikten sonra tabaktaki ekmeğin üstüne döşemelidir

4 Bundan sonra, gösterilen malzeme ile Morney salçası yaparak bunu ekmeklerin üstlerindeki etlere eşit olarak dökmeli ve üstünde salça olan eti tabağı ile birlikte ısısı üstten verilmiş fırına sürerek, etin üstündeki salçada hafif bir sararma oluşuncaya kadar aşağı yukarı 15 dakika tekrar fırınlamalı ve tabağiyle servis yapmalıdır


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.