![]() |
Patatesli Sahan Biftek Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patatesli Sahan Biftek Nasıl YapılırPatatesli Sahan Bifteğinin Yapılışı - Patatesli Sahan Biftek Tarifi Malzemeler yenibahar 1/2 demet maydanoz l çorba k ![]() tuz 5 x 150 g dana biftek (hafifçe dövülmüş) 75 g (5 çorba k ![]() 500 g patates 250 g (2 orta boy) soğan 125 mi (1/2 su bardağı) et suyu tuz taze çekilmiş karabiber Patatesli Sahan Bifteği,Ön Hazırlık : Biftekleri alacak büyüklükte bir kapta yenibahar, maydanozun yansı,sirke ve tuzu karıştırın ve etleri bu marinat içinde her yarım saatte bir alt üst ederek serin bir yerde dinlendirin ![]() ![]() İçi Sana ile yağlanmış fırın kabındaki patates ve soğanları et suyu ile pişirdikten sonra kabı fırından alıp üzerine az pişmiş biftekleri yerleştirin ve kurumaması için tekrar biraz et suyu döküp yemeği yeniden fırında pişirin ![]() Yapılışı: Ön hazırlık olarak maydanozu ince kıyın; patatesleri yıkayıp kuruladıktan sonra 1/2 cm kalınlığında halka halinde,soğanı ise kalın piyaz veya halka biçiminde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|