Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, güveçte, kurufasülye

Güveçte Etli Kurufasülye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Etli Kurufasülye



güveçte kurufasülye tarifi - güveçte yapılabilen yemekler

Malzemeler:

- yarım kilo kuru fasulye

- 250 gr kemikli et

- 1,5 yemek kaşığı salça

- 4-5 adet kuru biber

- 1 büyük baş soğan

- 1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber

- 2 litre sıcak su

- 4 kaşık sıyı yağ

Hazırlanışı:


Kuru fasulyeyi sıcak suda 4-5 saat bekletin Güveç tenceresinin içine irice parçalanmış etleri atın Hafif ateşte etler önce suyunu salsın ve çekene kadar ara ara karıştırın Etler suyunu çekince ıslatılmış fasulyelerin suyunu süzün ve güvecin içine katın Daha sonra fasulyenin 3 parmak üstüne çıkacak kadar kaynar su ilave edin Kuru biberleri yıkayıp onları da içine atın ve kapağı kapalı olarak orta hararetli ateşte fasulyeler yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika 1 saat kaynatın Eğer fasulyeler suyunu çektiyse sıcak su ilave edin Fasulyeleriniz yumuşayınca bir tavaya yağı alıp soğanı kavurun Salçasını, kırmızı biberi de karıştırıp, tuzu ilave edin ve 2-3 sefer karıştırın Güveç tenceresinin içine bu soğanlı salçalı karışımı ilave edip 15 dakika daha kaynatın ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.