![]() |
Fırında Sebzeli Koyun Güveci |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Sebzeli Koyun Güvecikoyun eti güveci - sebzeli güveç - fırında koyun güveci MALZEME ve HAZIRLANIŞI: Bu yemek için 1 kilo kadar koyun etinin yağlı flatosundan alınır ![]() ![]() Toprak güveç tenceresine konularak fırında suyunu salıp, sonra çekmesi beklenir ![]() Suyunu çekince ateşden alınıp bir süre de karıştırılarak kavrulur, iri bir soğan ince ince çentilir ve soğanın da etle birlikte karıştırılarak öldürülmesi sağlanır ![]() Sonra, 200 gram bamya, 2 ortaboy kabak, 200 gr ![]() ![]() iyice pişmeyi sağlamak bakımından sebzelerin, aşağıdan yukarıya doğru şu sırayla kat kat konulması gerekir ![]() ![]() En üste de İri halkalar halinde kesilmiş domatesler dizilir ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|