Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aydın, kapama, usulü

Aydın Usulü Kapama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aydın Usulü Kapama



Aydın Usulü Kapama Tarifi - Aydın Usulü Kapama Yapılışı - Kapama Nasıl Yapılır - Aydın Usulü Kapama Malzemeleri

Malzemesi:

1 kg dana eti veya kuzu eti

250 gr tereyağı

1 çorba kaşığı tuz

1 çorba kaşığı kırmızı biber

1 çorba kaşığı salça

2,5 bardak su


Hazırlanışı:

Parçalanmış et kızartma tavasında kızartılır ve sonra yıkanır Ayrı tencere içerisinde tereyağıyla salça kavrulur Sonra içine kırmızı biber, tuz ve su ilave edilir Su kaynadıktan sonra etler suyun içerisine atılarak 45 dk pişirilir Daha sonra ateşten indirilir ve sıcak servis yapılır



Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.