![]() |
Naneli Kuzu Kapama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Naneli Kuzu KapamaNaneli Kuzu Kapama Tarifi - Naneli Kuzu Kapama Yapılışı - Naneli Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Naneli Kuzu Kapama Malzemeleri Malzeme 500 gr kemikli kuzu eti, 1 adet havuç, 1 adet patates, 1 dal taze kereviz, 2 su bardağı bulgur, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak Sarmısaklı Çeşni, 2 adet sivribiber, 1,5 yemek kaşığı Bizim Margarin, 1 adet sogan, 4-5 dal taze nane, Bir tutam maydanoz, 1 adet domates, 2 lt su ![]() Hazırlanışı Kemikli kuzu eti bir tencereye koyularak, tencerenin içerisine havuç, patates, kereviz ve su ilave edilerek etler haşlanıncaya dek pişirilir ![]() Soğan ve biberler jülyen şeklinde dogranıp Bizim Margarin ile beraber bir tencerede sotelenmeye başlanır ![]() ![]() ![]() Maydanoz ve domatesle süslenip servis edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|