Soslu rostonun yanında makarna veya pilav yerine patates püresi ya da sadece sebze garnitür de sunabilirsiniz Bir diğer alternatif de erişte Özellikle tereyağı ile hazırlanmış erişte, rostonun yanında ikram edebileceğiniz lezzetli bir seçenek
içindekiler
750 gr dana eti (kemiksiz but)
Pul biber
Tuz
Karabiber
1 soğan
500 gr havuç
1 pırasa
1-2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı kekik
300 ml et suyu
1 çorba kaşığı margarin
Bir tutam toz şeker
250 gr makarna
1 çorba kaşığı tane karabiber
150 gr süt kreması
hazırlanışı
Eti temizleyin Pul biber, tuz ve karabiber ile ovun Soğanı soyun Havuçları yıkayıp kabuklarını soyun Pırasayı da ayıklayıp yıkayın Soğan ve 1 havucu doğrayın Pırasayı ince halkalar halinde doğrayın
Sıvıyağı bir tavada kızdırın ve eti kızartın
Sebzeleri ete ilave edip karıştırarak kavurun Kekik ve et suyunu da ekleyin Rostoyu orta dereceli ateşte, üstü kapalı olarak 1 saat pişirin
25 dakika piştikten sonra kalan havuçları halka halka doğrayın 150 ml kadar suda margarin ile yaklaşık 5 dakika haşlayın Tuz, karabiber ve toz şeker ile tatlandırın
Makarnayı paketinin üzerindeki tarife göre hazırlayın Suyunu süzün
Rostoyu tencereden alıp soğumayacak şekilde bekletin
Sosunu bir süzgeçten geçirip küçük bir tencereye aktarın Süt kremasına karabiber tanelerini ilave edip bir taşım pişirin
Eti ince ince dilimleyip havuç, makarna ve sosla birlikte servis yapın
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.