Düdüklü Tencerede Güveç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Düdüklü Tencerede GüveçDüdüklü Tencerede Güveç Tarifi - Düdüklü Tencerede Güveç Yapılışı - Düdüklü Tencerede Güveç Malzemeleri - Pişirme Talimatları Malzemeler 1 kilo dana kuşbaşı 2 adet domates 3 adet yeşil biber 1 tatlı kaşığı pulbiber 1tatlı kaşığı tuz karabiber Hazırlanışı Biberlerle domatesleri doğrayın kuşbaşıyla birlikte düdüklü tencereye koyun suyu bitene kadar kavurun üzerini aşacak kadar sıcak su koyup kapağını kapatın Kaynamayıp hava deliğini kapadıktan sonra 50 dakika orta ateşte pişirin kapağını açtıktan sonra karabiber serpin… (NOT:karabiberi en son koymamızın sebebi başta koyarsak etimizi karartır) Afiyet olsun…
|
|
|
|