Banduma |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
BandumaBanduma tarifi için Malzemeler : 35 cm çapında 4 ev yufkası 2 tavuk göğüs eti 1 kâse tavuk suyu Dövülmüş ceviz içi Banduma yemeğinin hazırlanışı: </STRONG>Tavuk etini haşlayıp suyunu ayırınTavuk etlerini ufak parçalara ayırınYufkaları sekiz parçaya kesin Uzun kenarlarına tavuk etinden yerleştirip sigara böreği gibi sarınMalzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün Tereyağını eritinTavuk suyunu kaynatınYufkaları tavuk suyuna batırıp birbirinin üzerine gelecek şekilde servis tabaklarına dizinÜzerlerine tereyağı gezdirip dövülmüş ceviz içi serpinİkinci sırayı da aynı şekilde hazırlayınEn üste gelen yufkaları taç şeklinde yerleştirip haşlama suyundan 1 kepçe gezdirinKalan tavuk etlerini üzerlerine yerleştirinCeviz içi serpip sıcak servis yap |
|