Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kapama, kuzu, şehriyeli

Şehriyeli Kuzu Kapama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şehriyeli Kuzu Kapama



Malzemeler
500 gr kuzu külbastı
2 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı tel şehriye
1 soğan
2 sivribiber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
4 su bardağı sıcak su
40 gr margarin
Tuz, karabiber

Süsleme için:
1 dal dereotu

Hazırlanışı

Eti kuşbaşı doğrayın Soğanı soyup kıyın Sivribiberleri temizleyip doğrayın Margarinin yarısını tavada eritip soğan, et ve sivribiberi kavurun Domates ve biber salçalarını 2 çorba kaşığı suyla ezip tavaya ekleyin Tuz ve karabiber serpip suyunu çekince ocaktan alın

Ayrı bir tencerede kalan margarini eritip şehriyeleri kavurun Etli malzemeyi ilave edip karıştırın Suyunu ekleyip etler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin

Yemeği tahta kaşıkla bir kez harmanlayıp servis tabaklarına paylaştırın Dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.