![]() |
Dana Stroganoff Ananaslı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dana Stroganoff Ananaslı![]() Malzemeler 500 gr dana bonfile( kasabınıza eti julyen şeklinde şerit şerit kestirebilir veya kendiniz kesebilirsiniz ![]() 1 adet kabuklu ananas 2 adet rende domates 1 adet kırmızı soğan 1 yemek kaşığı un 1 adet defne yaprağı 1 yemek kaşığı tereyağ 100 ml krema 1/2 su bardağı sıcak su Tuz-karabiber 2-3 yemek kaşığı kırmızı şarap 1 adet kesme şeker Yapılışı Çelik tencerede tereyağ ile et sotelenir ![]() Et kızarmaya başlayınca un serpilirek hafif çevrilir ![]() Rendelenmiş domatesler eklenerek domatesin suyu çekene kadar pişirilir ![]() Tencereye bütün halde soğan-şarap-tuz-karabiber-şeker ve su ilave edilerek kapağı kapatılıp, orta ısıda etler yumuşayıncaya kadar pişirilir ![]() Gerekirse sıcak su ilave edilir ![]() Ananas ortadan ikiye bölünerek bir parçasının içi çıkarlılır ![]() Ananasın orta kısmı sert olduğundan atılır geri kalanı küçük küçük doğranır ![]() Pişen etin içindeki soğan ve defne yaprağı çıkartılır ![]() Stroganoffun içine doğranmış ananas ve krema aktarılarak bir taşım kaynatılır ![]() Boşaltılmış olan ananas kabuğunda servis yapılır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|