Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
budu, dana, fırında

Fırında Dana Budu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Dana Budu





Malzemeler :


1 ya da 1,5 kg dana budu (dana bonfile veya kuzu budu da olabilir)


1 çorba kaşığı hardal


1 baş sarımsak (dişleri küçük boy olanlardan)


4 çorba kaşığı sıvı yağ


Tuz, karabiber



Tarifi:


Et hardal karabiber ve tuzla ovulur Sarımsakların kabukları soyulur But çeşitli yerlerinden ince ve uzun bir bıçakla delinir ve deliklere sarımsaklar yerleştirilir Derin bir tencereye sıvı yağ dökülüp ateşe konur


Yağ kızdıktan sora budu sürekli çevirerek 2-3 dakika kadar kızartılır Böylece etin suyu budun içinde kalır Et pembeleştikten sora fırın tepsisine alınıp 250 derecede pişirilir 10-15 dakika 250 derecede piştikten sonra ısı 150 derece olarak ayarlanır


Etin üstüne su serpilir ve arada sırada tepside biriken suyla ıslatılır Gerekirse alüminyum folyosu ile bir süre örtülebilir But pişince ince dilimlere kesilip servis tabağına, haşlanmış havuç, ıspanak ve patates ile servise hazırlanır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.