Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beşamel, pirzola, salçalı

Beşamel Salçalı Pirzola

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamel Salçalı Pirzola



Malzemeler:


- 10 adet kuzu veya koyun pirzola

- 2 kaşık margarin

- 3 kaşık un

- 1,5 su bardağı süt

- 2 yumurta

- 1 çorba kaşığı rende kaşar peyniri

- 1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı (kızartma için)

- tuz ve karabiber

Hazırlanışı:


Beşamel salçası:


Margarin ile un hafif pembe kavrulur Süt konarak koyu muhallebi gibi pişirilir Ilınınca yumurtalar kırılır Tuz ve rende kaşar peyniri karıştırılırPirzolalara tuz ve karabiber serpilir Yağda kızartılarak pişirilir Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılırSonra pirzolaların iki tarafı, hazırlanan beşamel salçasına batırılıp yağda pembe olarak kızartılır Saplara yaldız kağıt veya püsküllü kağıt sarılıp süslenir


Not:


Pirzolalar, beşamel salçası yerine şöyle kaplayabilirsiniz: 3- 4 patates haşlanıp püre yapılır Buna 2- 3 yumurta, 1 kaşık rende kaşar, 2 kaşık un, tuz, karabiber ilave edilip, karıştırılır




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.