Ananaslı Tavuk Tarifi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ananaslı Tavuk TarifiMALZEMELER 1 yemek kaşığı tereyağ 1 adet orta boy tavuk 2 yemek kaşığı (konserve) ananas suyu 2 yemek kaşığı sarı üzüm 4 yemek kaşığı ayçiçek yağ 2 yemek kaşığı rom 2 adet domates 1 adet portakal kırmızı biber tuz 1 yemek kaşığı limon suyu HAZIRLANIŞ BİÇİMİ: Tavuğu iri parçalara bölün, limon suyu, ananas suyu ve biraz tuz içerisinde 60 dakika kadar bekletin Biraz yağ kızdırın ve tavuk parçalarını hafifçe kızartın Üzüm, rom,doğranmış domatesler, tuz ve kırmızı biberi ilave edip karıştırın Tencerenin kapağını kapalı tutarak, 15-20 dakika kadar hafif ateş üzerinde pişirin Tavuk pişerken diğer tarafta küp küp doğradığınız ananas parçalarını galeta ununa batırıp tereyağında kızartın Büyük bir tabağa safranlı pilav koyup, yayın Üzerine pişmiş tavuk parçalarını dizip, sosu dökün Ananas ve portakal dilimleri ile süsleyip servis yapın Afiyet Olsun |
|