![]() |
Tavuk Galantin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk GalantinMalzemesi 1 adet besili tavuk 2-3 kg ![]() 3 yumurta 2 çorba kaşığı patates unu 1 dilim bayat ekmek içi 4 çorba kaşığı yeşil iç fıstık 1 kahve kaşığı çintilmiş Hindistancevizi Tuz Karabiber Tavuğun tüylerini alâzlayarak temizleyip, içini çıkarmadan yıkadıktan sonra temiz bir bez arasında hafifçe kurulayın ![]() ![]() ![]() Dana etini, tavuğun but etlerini ve ıslatılıp sıkılmış bayat ekmek içini kıyma makinesinde iki kere çekin ![]() Sarıları ayrılmış yumurta aklarını, patates unu, 1 fise karabiber tuz ve çintilmiş hindistançeviziyle birlikte iyice yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Derin bir tencereye, eğer varsa dikdörtgen biçimindeki balık tenceresine yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Buzdolabında bir gece bekletin, torbadan çıkartıp, rosto gibi ince dilimler halinde soöuk olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|