Milföylü Baget |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföylü Bagetmilföy hamuru ile tavuk tarifleri - milföylü yemekler - milföylü tarifler Malzemeler: - 4 adet tavuk baget - 4 adet milföy hamuru - 5 su bardağı su - 1 adet yumurta sarısı - tuz, karabiber, kırmızı biber, köri Yapılışı: Tavuk bagetler yıkanarak 5 bardak su içerisinde haşlanır Bagetler haşlanırken son 5 dakika kala haşlama suyuna tuz ilave edilir Haşlanmış bagetler sudan çıkarılarak süzdürülür ve üst derisi çıkarılarak soğumaya bırakılır Bu arada milföy hamurları dışarı çıkarılarak çözdürülürHamurlar yumuşadığı zaman elle her köşesinden hafif hafif çekiştirilerek inceltilir Bagetler, istenilen baharatlarla hafifçe ovuşturularak milföye sarılır, alt kısımdaki fazlalıklar alınarak kemiklerin üzeri alüminyum folyo kaplanır (Eğer bagetler küçük ise çaprazlamasına ikiye de bölebilirsiniz Biraz kapatıken zorlanabilirsiniz, ancak piştikten sonra tüm izler kapanıyor ve ince börek tabakası ile çok daha güzel bir tat elde ediyorsunuz) Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürülerek, susam serpiştirilir ve 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirilir |
|