Tatlı Ekşi Soslu Hindi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlı Ekşi Soslu HindiTatlı Ekşi Soslu Hindi Tarifi - Tatlı Ekşi Soslu Hindi Yapılışı - Tatlı Ekşi Soslu Hindi Nasıl Yapılır - Tatlı Ekşi Soslu Hindi Pişirme Süresi ![]() İçindekiler: 350 gr Banvit Hindi Bonfile (ince jülyen kesilmiş) 450 gr ananas (konserve) 1 çorba kaşığı mısır nişastası 3 çorba kaşığı sirke 1 adet limonun suyu 3 çorba kaşığı soya sosu 2 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet yeşil biber (ince kıyılmış) 2 adet taze soğan (ince kıyılmış) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Konserve ananası süzün Meyve ve suyunu ayrı ayrı kaplara alın![]() Mısır nişaştasını karıştırarak yavaş yavaş ananas suyunu akıtın Sirke, limon suyu, soya sosu, tozşeker, tuz ve karabiberi katıp, çırpın![]() Zeytinyağını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak 3-4 dak soteleyin Karıştırmaya devam ederek biber ve taze soğanları ekleyip, 3 dak daha pişirin![]() Karıştırmaya ara vermeden ananas suyunu ilave edip, yemeğin suyu hafif koyulaşıncaya kadar, yaklaşık 1-2 dak pişirin![]() Ananasları katıp, 1-2 dak ısıtın ve hemen servis yapın
|
|
|
|