Kabaklı Piliç Göğüs Kuşbaşı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabaklı Piliç Göğüs KuşbaşıKabaklı Piliç Göğüs Kuşbaşı Tarifi - Kabaklı Piliç Göğüs Kuşbaşı Yapılışı - Kabaklı Piliç Göğüs Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Kabaklı Piliç Göğüs Kuşbaşı Malzemeleri Hazırlama süresi: 40 dakika Miktar: 4 kişilik İçindekiler: 1 paket Banvit Piliç Göğüs Kuşbaşı 4 adet orta boy kabak (halka diminlenmiş) 8 çorba kaşığı zeytinyağı 4 adet büyük boy soğan (piyaz doğranmış) 10 diş sarmısak 5 çorba kaşığı un 1 adet etli kırmızıbiber (ince jülyen kesilmiş) 4 sap dereotu (ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı kaşığı pul kırmızıbiber Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Kabak dilimlerini tek sıra olarak kağıt havlu üzerine dizin Üzerlerine kağıt havlu ile hafifçe bastırarak fazla sularını alın 4 çorba zeytinyağını ısıtıp, soğan ve sarmısakları katın Orta ateşte, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak soteleyin ve ateşten alın Un, tuz, karabiber ve pul kırmızıbiberi harmanlayın Kabak dilimlerinin her iki yüzünü una batırarak unlayın ve fazla unlarını silkeleyip, balık sırtı olacak şekilde bir fırın kabına dizin Üzerlerine soğanları paylaştırıp, 2 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin Önceden ısıtılmış 180°C fırında, kabaklar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 30-35 dak pişirin Kalan zeytinyağını ısıtıp, etleri ve etli kırmızıbiberi katın Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 4-5 dak pişirin Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve 3-4 dak daha pişirin Etleri, fırında kabak ile birlikte, üzerlerine dereotu serperek servis yapın |
|