Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sardalya, soslu, tavuk

Sardalya Soslu Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sardalya Soslu Tavuk



MALZEMELER


4 tavukgöğsü filetosu

2 sardalya filetosu - salamura

1 demet maydanoz

1 çorba kaşığı limon suyu

2 diş sarmısak

2 küçük soğan

4 çorba kaşığı un

20 gr tereyağı

5 çorba kaşığı zeytinyağı

50 gr kapari

karabiber, tuz



HAZIRLANIŞI


Tavuk filetolarını una bulayıp, yağda her iki tarafını 3-5 dakika orta sıcaklıktaki ateşte kızartın Maydanozların saplarını ayırın Sarımsak, maydanoz, soğan, zeytinyağı ve kapariyi mutfak robotunda püre haline getirip; tuz, biber ve limon suyu ekleyin

Filetoları ince ince dilimleyip üzerlerine hazırladığınız dökün

İsteğe bağlı olarak kapari, haşlanmış taze fasulye ve kızarmış küçük ekmek dilimleriyle servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.