Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveçte, göğsü, piliç

Güveçte Piliç Göğsü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Piliç Göğsü





Malzemeler;
( 4 porsiyon)
- 4 parça piliç göğsü
- 2 orta boy patates
- 2 havuç
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- tuz-karabiber
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı susam

Hazırlanışı;
Piliç göğüslerini yıkayıp bir tencereye koyun, üzerine su koyup haşlayın Başka bir tencerede soyulup küçük parçalara dilimlenmiş patates ve havuçları diriliğini kaybetmeyecek kadar haşlayın Bir tavada soğanı yağda kavurun, üzerine salça ekleyip 1-2 dk sonra ateşten indirin Kavrulmuş soğan karışımını toprak kaplara pay edin, üzerine piliç göğüslerinden birer parça koyun, kenarlarına patates-havuç garnitürünü ekleyin tuz ve karabiberini ekleyip en son haşlama suyundan ilave edin Piliç göğüslerinin üzerine yumurta sarısı sürüp üstüne susam serpin ve 15 dakika kadar, önceden 180 C'ye ısıtılmış fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.