![]() |
İspanaklı Hindi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı HindiIspanaklı Hindi Tarifi - Ispanaklı Hindi Yapılışı - Ispanaklı Hindi Nasıl Yapılır - Ispanaklı Hindi Malzemeleri ![]() İçindekiler: 1 tabak Banvit Hindi Bonfile (kalın jülyen kesilmiş) 2 diş sarmısak (dövülmüş) 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan (ince kıyılmış) 4 adet domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmış) 2 çorba kaşığı tahin 600 ml piliç suyu 1 tatlı kaşığı kekik 400 gr ıspanak (sadece yaprakları, ince kıyılmış) 1 adet acı kırmızı biber (ince kıyılmış) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Etlere sarmısak, tuz ve karabiber serpip, harmanlayın ![]() Zeytinyağının yarısını ısıtıp, etleri katın ![]() ![]() ![]() Kalan zeytinyağını ısıtıp, soğanları katın ![]() ![]() ![]() Karıştırmaya devam ederek domatesleri ekleyin ve 4-5 dak ![]() ![]() Ateşi kısıp, tahini ve piliç suyunun yarısını ekleyin ![]() ![]() ![]() Kalan piliç suyunu, kekik, ıspanak ve acı kırmızı biberi etlere ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() Arzu ederseniz haşlanmış veya fırınlanmış patates ile birlikte servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|