Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biberiyeli, hindi

Biberiyeli Hindi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberiyeli Hindi



Biberiyeli Hindi Tarifi - Biberiyeli Hindi Yapılışı - Biberiyeli Hindi Nasıl Yapılır - Biberiyeli Hindi Malzemeleri

İçindekiler:

1 tabak Banvit Hindi Kalça Kuşbaşı

1,5 çorba kaşığı biberiye (iri doğranmış)

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan (yarım halka doğranmış)

1,5 tatlı kaşığı portakal kabuğu (ince jülyen kesilmiş)

4 adet kurutulmuş domates (iri doğranmış)

100 ml su (kaynar)

50 gr yeşil mercimek (haşlanmış)

Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)


Bir çorba kaşığı biberiye ve unu harmanlayın, etin üzerine serpin, karıştırarak etlerin her tarafını bulayın

Etleri, ısıtılmış yağda, hızlı ateşte karıştırarak hafif kahverengi oluncaya kadar soteleyin Soğan, bir tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi, domates ve suyu ilave edip karıştırın, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın ve etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dak pişirin

Yeşil mercimek, tuz ve karabiberi katın, harmanlayın ve 10 dak daha pişirin

Kalan biberiye ve portakal kabuğu rendesi ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.