Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
marita, patlicanli, tavuklu

Tavuklu Patlicanli Marita

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Patlicanli Marita



Malzemeler:4adet tavuk biftek
3 adet orta boy patlican
2 yemek kasigi un
1 cay bardagi siviyag
4 adet orta boy domates
2 yemek kasigi zeytinyagi
4 dis sarimsak
1 tatli karisi kuru feslegen,kekik
1 cay kasigi tuz,karabiber

Hazirlama süresi:30 dk
Pisme Süresi:20 dk

Hazirlanisi:
*Tavuk bifteklerini yagsiz tavada hafifce pisirip,firinda dayanikli bir kaba dizin
*Patlicanlari alacali soyup bir parmak kalinliginda halkalar halinde dilimledikten sonra aci suyunun cikmasi icin tuzlu suda 15-20 dakika bekletin
*Sonra suyunu süzün,sikin ve una bulayin
*Bir tavada siviyagi kizartin ve unlu patlicanlari kizartarak tavuklarin üstüne dizin
*Sos icin
*Bir tavada domatesleri rendeleyip,zeytinyagiyla beraber suyunu cekinceye kadar pisirin
*Sarimsaklari dograip,üzerine ekledikten sonra feslegen,kekik,zut ve karabiberi ekleyerek 2-3 dakika kaynatin
*Bu sosu patlicanlarin üzerine yaydiktan sonra 175° ayarli firinda 15-20 dakika pisirinSicak sicak serviste bulunun

**Püf noktasi**:Isterseniz en üste kasar peyniri rendeleyerek firina verin,böylece daha lezzetli olacaktir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.