İcli Tavuk |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İcli TavukMALZEMELER 1 adet tavuk 1 tane tavuk ciğeri, küçük doğranmış 25 su bardağı pirinç 1 diş sarmısak, dövülmüş 3 çorba kaşığı margarin 3 çorba kaşığı çamfıstığı 1 çorba kaşığı salça 25 su bardağı su 3 çorba kaşığı kuşüzümü karabiber, tuz 6 kişilik HAZIRLANIŞI Tavuğa 2 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin Tavuğun şeklini bozmadan; göğüsten boyuna doğru kesip göğüs ve sırt kemiklerini, butların iç kısımlarından kesip bacak kemiklerini çıkarın Erittiğiniz margarine ciğer ve fıstığı ekleyin Fıstıklar pembeleşince pirinci ilave edin birkaç kez karıştırın Tavuk suyunun miktarına göre sıcak su ilave ederek ölçüyü 25 su bardağına tamamlayın ve pirince ekleyin Tuz ve kuş üzümü de katarak kısık ateşte, pirinç suyunu çekene kadar, 20 dakika kadar pişirin Pilava karabiber serperek koyup 20 dakika dinlendirin Gerekli miktarda pilavı tavuğun içine doldurun, fırın tepsisine ters çevirerek oturtun Az miktar suda ezdiğiniz salçaya, sarmısağı da ekleyerek tavuğun üstüne sürün 150º C'ye ıssıtığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar (20-25 dakika) pişirin Kalan pilavı da servis tabağına ekleyerek tavuğu servis yapın AFIYET OLSUN |
|