06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çıtır Tavuk Sarması
Malzeme
- 4 ad İnce dövülmüş tavuk göğsü
- 8 dilim dana jambonu
- üzeri için :
- 2 pk Çıtır pane harcı
- 3 ad Yumurta
- 1 tk Kimyon
- 1 tk Kırmızı pul biberi
- sosu için:
- 3 yk margarin- 4 ad Domates
- 3 diş sarımsak
- 3 ad Sivribiber
- 1 tk Şeker
- tuz-karabiber
Hazırlanışı
1 Piliç göğüslerini ince ince dövüp, ortadan ikiye kesin
2 Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın
3 Sarımsakları ayıklayıp, ince ince kıyın
4 Sivribiberlerin tohumlarını çıkarıp, halka halka doğrayın
5 Dana jambonları üst üste koyup, ortadan ikiye kesin
6 Dövülmüş tavuk gögüslerinin içine kesilmiş bir dilim dana jambonu koyup, sıkıca rulo yapın Aynı işlemi tavuk göğüsleri bitene kadar devam edin
7 Çıtır pane harcını yayvan bir tabağa koyup ,içine kırmızı pul biber ve kekiği ilave edip, karıştırın 8 Derin bir kaseye yumurtaları kırın Dana jambonlu tavuk rulolarını ilk önce yumurtaya batırıp, çıtır pane harcına bulayın
9 Yayvan bir tenecerede sıvı yağı kızdırıp, kızgın yağda çıtır paneli tavuk rulolarını kızartıp, kızaranları havlu kağıt yaydığınız düz bir tabağa çıkarın
10 Sosu için : yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine kıyılımış sivribiberleri ve sarımsakları ilave edip, bir taşım kavurun
11 Daha sonra içine küp küp doğranmış domatesleri, şekeri, tuz-karabiberi ilave edip, domatesler yumuşayıncaya kadar bir taşım pişirin (domatesler su bırakmazsa göz kararı bir çay bardağına kadar su ilave edebilirsiniz )
12 Servis tabağına ilk önce Sana crème bonjourlu ve domatesli sosu koyup, üzerine kızarmış çıtır dana jambonlu tavuk rulolarını dizip, sıcak olarak servis edin
|
|
|